De voordelen van Python Software

De voordelen van Python Software

1. Open Source

Python is een programmeertaal die volledig open-source is. Dit betekent dat het gratis te gebruiken is en iedereen de code volledig kan inzien. Hierdoor kunnen ontwikkelaars Python eenvoudig aanpassen zodat het aan hun specifieke eisen en wensen tegemoet komt.

Bovendien zorgt het er voor dat geen enkele organisatie Python kan beëindigen of beperkingen kan opleggen aan verdere ontwikkeling. Het zal altijd gratis te gebruiken zijn en een enthousiaste community maakt Python een van de interessantste en krachtigste programmeertalen die u voor uw project kunt gebruiken.

Omdat Python volledig open source is, is de basis code algemeen bekend. Alle toekomstige aanpassingen aan een project dat in Python geprogrammeerd is zullen dankzij het gebruiksvriendelijke design dan ook niet te ingewikkeld zijn. In tegenstelling tot propriëtaire software bent u niet gebonden aan een langzaam doorontwikkelend, beperkt systeem dat uw projecten afremt en licensing bemoeilijkt.

2. Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren

Door de duidelijke en makkelijk te begrijpen syntax van Python, is het één van 's werelds meest gebruiksvriendelijke programmeertalen geworden. Het wordt wereldwijd gebruikt in tal van projecten die variëren van kleinschalige programma's voor Raspberry PI tot enorme projecten bij NASA en Google.

Als iedereen, van beginner tot expert, een programmeertaal kan lezen begrijpen en effectief kan gebruiken is dat een goed teken.

Een ieder die bekend is met Matlab, C/C++, Visual Basic of Java zal snel de basis van Python onder de knie hebben en zal in Python sneller kunnen programmeren dan ooit te voren, omdat veel haakjes en puntkomma's, die andere programmeertalen soms lastig maken, simpelweg niet meer vereist zijn. Dit is een groot voordeel van Python, omdat dit betekent dat beginners in kunnen springen, de code relatief gemakkelijk begrijpen en kleine aanpassingen kunnen doorvoeren zonder het systeem overhoop te gooien.

Python heeft een enthousiaste en fanatieke community dat regelmatig conferenties en ontmoetingen organiseert die een broedplaats zijn voor het verder ontwikkelen van vaardigheden en skills. Neem een kijkje op de community pagina's voor meer informatie over de aanstaande wereldwijde conferenties. Vergeet ook zeker niet door de uitgebreide documentatie, e-maillijsten en IRC channels van Python te bladeren, want dit zijn fanatische plekken om meer van deze krachtige programmeertaal te leren en je kennis te delen.

3. Krachtige (en uitgebreide) Standard Library

Misschien is het sterkste element van Python wel de enorm uitgebreide Standard Library die u in staat stelt om bij de meest uiteenlopende projecten sneller en effectiever te programmeren. Dit standaard materiaal kan veel complexe coderingstaken grondig vereenvoudigen, zodat uw codebase veel gestroomlijnder wordt.

Het Python Package Index (in het kort PyPI) heeft duizenden modules in haar database. Volgens de laatste telling zelfs meer dan 70.000. Sommigen noemen dit de 'batterijen inbegrepen' filosofie van Python. Alles wat er nodig is om te beginnen wordt meegeleverd.

Deze pakketten helpen een grote variëteit algemene taken te vereenvoudigen en te automatiseren, waarbij u kunt denken aan database access, desktop GUI's, wetenschappelijke en numerieke operaties, educatie, netwerken, software- en game development en het ontwikkelen van web applicaties. Als u zelf nieuwe modules ontwikkelt die specifiek afgestemd zijn op uw eigen behoeftes, kunt u deze ook bijdragen door ze toe te voegen aan de Python Package Index.

Professor James A. Hendler van de University of Maryland heeft z'n doorslaggevende reden, waarom hij Python onderwijst aan al zijn Bachelor- en Masterstudenten die computerscience studeren, mooi verwoord. Hij zegt: 'Niets heeft zo'n grote flexibiliteit en zoveel web libraries als Python.'

4. Schaalbaar

Python is uniek als programmeertaal die ideaal te gebruiken is op zowel de kleinste als grootste schaal. Voor hen die net aan een Informatica Opleiding beginnen en degenen die bijvoorbeeld met Raspberry Pi werken, tot de grootste use-cases bij onderzoeksinstellingen en multinationals, Python is een perfecte keuze.

Voor gebruikers die een krachtige programmeertaal nodig hebben bewijst Python zich al ruim een decennium als koploper voor reken-intensieve, cruciale applicaties. Bijvoorbeeld Disney, Lucasfilm, en Sony Dreamworks gebruiken Python coordinate clusters als krachtige grafische werkstations om animaties en ander beeldmateriaal te renderen voor de meest spraakmakende blockbuster films.

Een ander mooi veelbeeld is IronPort, een e-mail gateway-system dat door de grootste ISP's en multinationals in de wereld gebruikt wordt. Meer dan een miljoen regels codering in Python stelt dit systeem in staat om het "op het scherpst van de snede te houden", om met de woorden van Senior Director of Engineering Mark Peek te spreken.

Webapplicaties passen heel goed bij Python. Verschillende volwassen online-frameworks maken snelle ontwikkeling en clean code mogelijk voor een ieder die een nieuwe interactieve applicatie ontwikkelt. Natuurlijk is Python ook compatibel met iedere WSGI-conforme webserver. Tel daarbij de fanatieke support community op, die sterk heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van Python, waardoor het nu zowel voor grote als voor kleine projecten een van de meest populaire softwaretalen is geworden op het gebied van web development.

Python kan zelfs de grootste webapplicaties aan. De Python code die achter YouTube zit en die over de hele wereld miljoenen gigabytes aan opgevraagde video organiseert en aanbiedt, is daar een mooi voorbeeld van. "Python is snel genoeg voor onze site en stelt ons in staat om met een minimaal aantal ontwikkelaars stabiele toepassingen in recordtijden te produceren," aldus Cuong Do, een Software Architect bij YouTube.

Voor een eindeloos aantal verschillende gebruikersscenario's biedt Python een krachtige, schaalbare, betaalbare en eenvoudig uitbreidbare basis voor uw programmeerproject, waarbij u prototypes kunt testen en integreren en systemen snel en efficiënt kunt uitrollen. Geen wonder dat het een van de meest gebruikte, hoogstaande programmeertalen is; de beste keuze voor bijna ieder software project.

Copyright © Python People