De Groeiende Populariteit van Python Software

De Groeiende Populariteit van Python Software

Python is als programmeertaal, zeker de afgelopen vijf jaar, enorm in populariteit gegroeid. Vandaag de dag wordt het als populairste dynamische programmeertaal gezien, zelfs nog voor Ruby, Perl, Go e.d. en de populariteit blijft toenemen. Volgens sommige schattingen is het tegenwoordig zelfs populairder dan Java en C++.

De belangrijkste reden voor de toenemende aantrekkingskracht ligt in het feit dat Python een volwaardige taal is die ontwikkeling (en latere aanpassingen van de code) sneller en makkelijker maakt dan andere talen.

Python’s grote bibliotheek met modules maakt het eenvoudig om standaard (en ook minder vanzelfsprekende) taken te laten uitvoeren door code te hergebruiken die anderen al geschreven hebben. Voor webapplicaties, bijvoorbeeld, biedt het Django application framework een krachtige basis waarop u de website van uw keuze kunt bouwen, zonder te hoeven sleutelen aan de algemene taken die iedereen gebruikt, zoals database verkeer, templates, veiligheid enz. Deze uitbreidbaarheid is een groot voordeel van Python.

Een andere factor in de groeiende populariteit van Python is de goede leesbaarheid van de syntax, waardoor de code makkelijk te leren is. Dit is bij uitstek de belangrijkste reden waarom Python zo'n populaire programmeertaal is om te leren aan beginnende programmeurs. Zelfs consumentenproducten als Raspberry Pi maken gebruik van Python, omdat het zo makkelijk te leren is.

Nog een andere reden waarom Python zo populair aan het worden is, ligt in het feit dat het ondersteund wordt door verschillende platformen: Python draait (kostenloos) op bijna ieder besturingssysteem en apparaat, van de krachtige Xeon server racks tot aan kleine microcontrollers.

Bedrijven en instanties van allerlei grootte hebben de voordelen van Python ontdekt. Projecten kunnen snel in prototype gemaakt en eenvoudig opgeschaald worden. De kosten worden geminimaliseerd, omdat de tijd die men aan het programmeren besteed, beperkt wordt door de uitbreidbare aard van Python. De weelde aan modules en development frameworks die in Python beschikbaar zijn, kan verbluffende resultaten voor de meest complexe en veeleisende projecten leveren.

Hoe men het ook bekijkt, Python groeit op ieder vlak steeds sneller in populariteit. Zelfs gigantische projecten zoals YouTube en het cruciale systeem van het NASA space program hebben de voorkeur gegeven aan Python als programmeertaal.

Copyright © Python People