De voordelen van Python Software voor grote ondernemingen

De voordelen van Python Software voor grote ondernemingen

Python is inmiddels 's werelds populairste programmeertaal en daar zijn goede redenen voor: het is krachtig, flexibel en makkelijk in gebruik. Vandaar dat de Python programmeertaal wereldwijd door veel grote ondernemingen wordt gebruikt voor een enorm scala van verschillende projecten, van klein en eenvoudig tot groot en complex.

Historisch gezien gebruikten de grootste multinationals, zoals Microsoft, Oracle, IBM en Sun Microsystems, veelal statisch geschreven talen, waaronder Java, .NET en C++. Deze talen boden een stabiele, schaalbare werkomgeving voor technisch uitdagende en complexe programmeringen.

Echter, gedurende het afgelopen decennium hebben “scripting languages” met snellere en flexibelere code zich ruimschoots voldoende in kracht ontwikkeld en bewezen om aan de behoefte van zakelijke gebruikers te kunnen voldoen.

Python in het bijzonder is naar de top gestegen als een van de meest populaire talen. Deels is dit te danken aan de omvangrijke Standard Library en aan de relatief eenvoudige syntax, waardoor ontwikkelaars trajecten voor prototypes en iteratieve softwareprojecten snel kunnen doorlopen.

Dankzij haar krachtige open source bibliotheken, die speciaal voor Big Data en Web Development ingericht zijn, is Python met haar krachtige web frameworks en geavanceerde tools perfect geschikt om in dit digitale tijdperk grote hoeveelheden data te analyseren en te bewerken. Een ander snel groeiend aspect van Python ligt op het gebied van connected devices oftewel The Internet of Things (IoT). Deze industrie heeft nu al een miljarden omvang en groeit snel, terwijl de wereld om ons heen meer en meer verbonden raakt.

Vandaag de dag kiezen steeds meer grote bedrijven, waaronder ook velen die voorheen scripttalen vermeden, voor de ontwikkeling van hun uitgebreide web apps en complexe softwareprogramma's in Python. Microsoft is bijvoorbeeld een van de belangrijkste gebruikers en supporters van Python; hun Python Tools voor Visual Studio is een schitterende en op grote schaal gebruikte ontwikkelomgeving.

Andere grote en prominente ondernemingen die Python gebruiken zijn YouTube, Instagram, Rdio, Yelp, SurveyMonkey, Reddit, Pinterest, Quora, Dropbox, Industrial Light and Magic, Disney, Duolingo, Mozilla en de Massively Multiplayer Online Game (MMOG) Eve. Toonaangevende Instituten zoals NASA, Caltech en Lawrence Livermore National Research Laboratory ervaren Python inmiddels ook als onmisbaar.

Grote ondernemingen vinden Python praktisch omdat het gratis te gebruiken is, en het gestandaardiseerde code hanteert die makkelijk te onderhouden is. Terwijl Java en C++ misschien nooit helemaal van hun troon zullen worden gestoten, is Python perfect voor de meeste ontwikkelingen van zakelijke klasse. En ontwikkelaars houden simpelweg van Python doordat het hun werk vele malen efficiënter maakt.

Copyright © Python People